Siden jeg skrev mit indlæg, om hvorfor morfar myrdede advokaten i fogedretten, har flere mødre skrevet direkte til mig om deres kamp om børnene. Og jeg kan godt afsløre, at det er et glimt af Helvede, jeg har fået.

Flere har givet mig lov til at fortælle deres historie, og det har jeg tænkt mig at arbejde med den kommende tid.

Som journalist skal man almindeligvis belyse begge sider af en sag, men jeg har udelukkende tænkt mig at skrive om mødrenes oplevelser med deres eksmænd og med systemet – Statsforvaltningen, kommunerne og fogedretten.

Det skyldes, at fædrenes side allerede er tilstrækkeligt belyst i artikler, der over årene er udgivet i de danske nyhedsmedier.

Her har mødrene ofte været karakteriseret som løgnagtige og hævngerrige efter skilsmissen, og trods journalisternes forsøg på at få et genmæle, har mødrene ikke ville udtale sig.

Jeg har omvendt fået en unik chance for at interviewe flere mødre, der har nægtet at udlevere deres børn til samvær, og fået lov til at gennemlæse sagsakterne.

Indtil videre har jeg et uoverskueligt overblik over de emails med historier, jeg har fået fra mødre, der kæmper om børnene med deres eksmænd. Det skal jeg have styr på.

Jeg skal også have styr på, hvilke eksperter jeg kan interviewe for at få belyst lovmaterialet, retspraksis og andet, der har indflydelse på, hvad disse kvinder er blevet udsat for af det danske system i kampen for deres børn. Det er ikke småting.

Her på bloggen kommer jeg til at skrive om min arbejdsproces undervejs og de observationer, jeg kommer til at gøre mig.

Senere udkommer mødrenes historie enten her på bloggen eller allerhelst på en platform, der når ud til flest mulige mennesker. Det skylder jeg mødrene, efter de er blevet hængt ud i Danmarks største morgen- og formiddagsaviser siden 2007, hvor Forældreansvarloven gav fælles forældremyndighed til både mor og far ved skilsmisse.

Følg med, og du vil blive lige så chokeret, som jeg er blevet det de seneste to dage, da jeg fik åbnet porten til Helvede med indlægget om advokaten i fogedretten, der blev myrdet.

Du kan også følge med på min Facebook-side, hvor du også kan skrive til mig, hvis du vil dele din historie med mig.

Find mig på Facebook her: facebook.com/ChrisAlbanHansen