Forleden spurgte jeg, om det mon var Foreningen Far, der havde skrevet en ti-punkts manual (med 11 punkter) med instruktioner i at chikanere mødre. Derfor må jeg retfærdighedsvis også nævne, at foreningen påstår, at den er falsk.

Alligevel har flere mødre oplevet at blive stalket som de 11 punkter i manualen beskriver.

Den påståede manual til at chikanere mødre af Foreningen Far havde kun ligget på min blog i ganske kort tid, da Foreningen Far skrev på både Twitter og Facebook, at den var falsk.

Foreningen Far om Interpol på Facebook

Foreningen Far om Interpol på Twitter

Jeg forstår ikke helt, hvad foreningen mener med, at “der henvises til politiet og Interpol”, og opslaget på Facebook er også blevet slettet igen.

Tidligere næstformand afviser

Nikolaj Rommedahl, der er tidligere næstformand i Foreningen Far, afviser i en kommentar under mit blogindlæg, at foreningen står bag.

Her skriver han også, at han for længe siden har drøftet manualen med Jesper Lohse, der er nuværende formand for Foreningen Far. De to er kommet frem til, at Rommedahls ekskone Sidsel Lyster skulle have skrevet den.

Jeg er ikke begavet nok til at se, hvordan Rommedahl og Lohse er kommet frem til den konklusion. Sidsel Lyster afviser selv overfor mig, at hun har skrevet manualen.

Der er flere manualer på nettet

Manualen beskriver, hvordan man chikanerer sin ekskone gennem myndigheder og børn for blandt andet at slippe for at betale børnebidrag. Det er dét, man kalder stalking by proxy.

Uanset hvem der har skrevet de 11 punkter i manualen, kan flere voldsramte kvinder på opslaget på min Facebook-side bekræfte, at det er sådan, de er blevet stalket af deres eksmænd.

De 11 punkter i manualen er derfor meget beskrivende for, hvordan især kvinder oplever at blive stalket af deres ekser.

Søger du i Google, finder du i øvrigt flere manualer til fædre, der fortæller, hvordan de kan chikanere sig til at opnå ene forældremyndighed over barnet.

Begreber

Stalking
Stalking er en systematisk og vedvarende forfølgelse eller chikane af en anden person. I Danmark er det en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om freds- og ærekrænkelser og kan udløse et polititilhold mod stalkeren.
Kilde: Wikipedia