Kære nye student,

Politikerne synes, at det er vigtigt, at du straks tager en videregående uddannelse. Men selvom uddannelse er vigtigt, så er det ikke dét vigtigste.

Som snart 40-årig er jeg efterhånden gammel nok til at udstikke nogle råd til dig, der nu siger farvel til gymnasiet, HF eller HTX.

StudenterhueFørst og fremmest skal du kigge dig i spejlet og nyde huen – symbolet på to eller tre års anstrengelser med fester, druk, sex, eksamener, tilfældige lektier og latinske gloser.

Og når den sidste tømmermand har forladt dit unge legeme, er det vigtigste ikke at starte på en uddannelse, men at overveje, hvordan du vil bruge resten af livet.

Træder du bare et enkelt skridt forkert, vil livet føles som om, du bliver trukket efter en lastbil på en sønderjysk grusvej, og det er uanset, hvor veluddannet du er.

Derfor får du her mine fem gode råd, som jeg hjulpet mig på min vej i livet:

  1. Lad være med at deltage i Paradise Hotel. Selv hvis din mor er småt begavet og sikkert vil være stolt over at se dig give eller modtage et langt og inderligt blowjob, så kan en udløsning på nationalt tv ødelægge dine jobmuligheder resten af livet.
  2. Krydset ved Viborgvej og Silkeborgvej i AarhusTag kørekort i Aarhus eller træn dine køreevner i Aarhus. Kommer du rigtigt igennem krydset fra Viborgvej til Silkeborgvej i første forsøg, kan du køre bil hvor som helst.
  3. Find dig en kæreste og støt hinanden i, hvad I hver især sætter jer for at opnå. Det er meget lettere at nå sine mål, når man er to.
  4. Rejs på sommerferie til Bornholm mindst én gang og oplev, hvordan Danmark kan være meget mere eksotisk end Sunny Beach. Og den lokale bryg fra Svaneke smager i øvrigt også bedre end det bulgarske sprøjt, de serverer i strandbaren ved Sortehavet.
  5. Lær at sige nej til facere, gadeambassadører og andre telemarketing-typer. De er hypnotiseret til at være onde mennesker, der kun er ude på at give dig dårlig samvittighed.

Jeg fik aldrig selv en ungdomsuddannelse, og jeg misunder dig, der strejfer lykkelig rundt i gadebilledet med din flotte, nye hue.

Til gengæld strøg jeg ind på en mellemlang videregående uddannelse som 28-årig og ud igen fire år senere med et eksamensbevis i hånden. I dag har jeg et lykkeligt liv med familie, børn, tatoveringer og tilfældige krydderurter i haven.

Den lige vej er ikke altid den bedste, men lad være med at gøre som mig. Find din egen vej.

Tiden var en anden, dengang jeg var på din alder, men mine fem gode råd er lige så gode i dag, som de var for 20 år siden.

Pøj pøj med det hele,
Chris