I går spurgte jeg i et blogindlæg, hvorfor den 67-årige morfar i 2014 skød og dræbte advokat Anders Lindholt i fogedretten. Der må stikke noget under, når et ellers lovlydigt og mentalt sundt menneske begår mord.

Efterfølgende søgte jeg gamle nyhedsartikler, der kunne kaste lidt mere lys over min spekulation, og fandt denne artikel fra Kristeligt Dagblad.

Photo: James Burke @flickr, 2012 Creative CommonsArtiklen er en reportage fra retssagen mod drabsmanden.

Her siger morfar blandt andet:

“Mit barnebarn ville ikke se sin far. Men han skulle have samvær, også selvom han var syg. Han var et sensitivt barn. Jeg ville befri ham og hans mor for den tvang, de var udsat for. Og for den forskruede forældreansvarslov.”

Og længere nede i artiklen:

“Jeg gjorde det, fordi samværssagen havde varet over et år. Jeg spiste 20 piller om dagen, og jeg havde ikke sovet i et år stort set. Ingen gjorde noget for at hjælpe mit barnebarn. Jeg havde det forfærdeligt.”

Journalisten, der var til stede under retsmødet, noterer sig desuden:

Han er normalt begavet, er ikke psykisk syg og er derfor ifølge lægerne egnet til straf. Han fortalte roligt om sin forbrydelse. Den eneste gang, han græd under retsmødet, var, da han fortalte om det tre-årige barnebarn.

Han forklarede, at han havde bestemt at dræbe svigersønnen, fordi han var årsag til familiens problemer.

Det kunne tyde på, at det var en presset og desperat morfar, der ville undgå, at barnebarnet blev udleveret til samvær med barnets far.

Hvad der kunne gøre ham så desperat, at han begik koldblodigt mord, spekulerede jeg på i blogindlægget fra i går. Her kom jeg også ind på, hvad Foreningen Far er for en størrelse og forbindelsen til den dræbte advokat.

Læs mere her: Hvorfor myrdede morfar advokaten i fogedretten?